Letar du efter ett alternativt sätt att konsumera örter? Att röka och vape:a kan vara roligt, men ibland kanske du vill ha något som är lite mer diskret och långvarigt. Den vanligaste alternativa metoden för örtkonsumtion är via smör eller ätbara produkter som godis. Smör och ätbara produkter tar dock lång tid att verka, och de innehåller också kalorier som du kanske inte vill konsumera. Tinkturer är en lyckad medelväg. Även om effekterna inte varar lika länge som med örtäta ätbara produkter, kommer effekterna också snabbare. Du kan använda en örttinktur diskret, och du kan bära flaskan nästan var som helst utan att någon frågar om det. Det bästa är att göra en örttinktur är extremt enkelt. Du kanske redan har många av de saker du behöver för att göra den.
Vi föreslår att du tittar på Mighty Plus Vaporizer.
Varför skulle jag vilja göra en ört-tinktur?
I den här artikeln ska vi förklara tre enkla recept på ört-tinktur. Men innan vi börjar, låt oss lära oss lite mer om varför du skulle vilja göra en ört-tinktur från början.
Verkar snabbare än smör
Även om användning av en örttinktur kanske inte är lika roligt – eller lika omedelbart – som att röka eller vape:a, är det ett utmärkt alternativ till andra former av orala örter som smör, oljor och ätbara produkter. Jämfört med örtsmör ger örttinktur sina effekter mycket snabbare. Medan du inte känner av örtsmör förrän tidigast 60 minuter efter att du ätit det, börjar örttinktur verka på så lite som 15 minuter om du håller det under tungan. Marijuana-tinktur är därför ett bra alternativ om du använder örter för att behandla tillstånd som ångest eller kronisk smärta. Effekterna kommer ganska snabbt och varar länge.
Lätt att använda diskret
Jämfört med att röka eller vape:a är det mycket mer diskret att använda en örttinktur. Personer i din närhet kan kanske känna lukten av örterna när du öppnar flaskan, men lukten försvinner snabbt. Det är dock bra att ha lite munsprej till hands.
Tillsätt till vilken måltid som helst
Har du haft svårt att lista ut det bästa sättet att använda örtsmör i dina måltider? örttinktur är ett utmärkt alternativ eftersom du inte behöver laga mat med det. Ringla bara lite ovanpå vilken färdig måltid som helst. örttinktur är också ett bra alternativ till brownies och andra traditionella ätbara produkter eftersom det innehåller väldigt få kalorier.
Konsekvent dosering
Om du är medicinsk marijuana-användare kanske de roliga effekterna av örter inte är lika viktiga för dig som dess medicinska effekter. Om så är fallet kommer du att älska att örttinkturer är så lätta att titrera. Om du alltid använder samma sort örter, samma mängd material och samma metod när du gör din tinktur, bör resultatet vara i stort sett identiskt varje gång.
Långtidsförvaring
Om du råkar ha en stor mängd örter som är antingen gammal eller helt enkelt inte tillräckligt bra för att röka eller vape:a, är det ett utmärkt sätt att göra en örttinktur för att extrahera de nyttiga föreningarna från örterna istället för att slösa bort dem. Försluten tätt och förvarad på en sval, mörk plats behåller din tinktur sin styrka mycket länge.
Dekarboxylering: Krävs för alla tinkturmetoder
I marijuana-blomman finns inte THC i en form som kroppen lätt kan använda. THC i sin råa form är THCA, bundet till en karboxylgrupp. Värme tar bort karboxylgruppen och omvandlar THCA till THC, vilket ger de psykoaktiva effekter du känner och älskar. Rökning eller vaping av örter ger den nödvändiga värmen. Om du vill använda örter oralt måste du dock värma dem först för att aktivera THC. Det är dekarboxylering. Så här gör du:
- Förvärm ugnen till 240 F / 115°C.
- Mala dina örter fint. Sprid ut dem på en liten bakplåt eller i en Pyrex-form.
- Knyt en ugnspåse över formen eller bakplåten om du vill hålla lukten av de bakade örterna inne. Under dekarboxyleringen kommer lukten att sprida sig i ditt hem. Om du inte har något emot doften kan du hoppa över detta steg.
- Baka örterna i ungefär 40 minuter. Dina knoppar är helt dekarboxylerade när de är mycket doftande och lätt bruna.
- Låt örterna svalna till rumstemperatur innan du använder dem för att göra din tinktur.
Proffstips: Om du söker online hittar du många olika metoder för att decarboxylera örter. Vi uppmuntrar dig att experimentera med olika temperaturer och baktider tills du hittar den metod som fungerar bäst för dig.
Vad du behöver (Alla örttinkturrecept)
- ¼ uns örter
- 2 oz högprocentig alkohol som Everclear
- Masonburk med lock
- Latex- eller nitrilhandskar
- Ostduk
- Glasmätkopp med pip
- Kaffefilter
- Liten metalltratt
- Bärnstensfärgade glasflaskor med droppare
Sila och buteljera din ört-tinktur (alla recept)
- Använd ett par latex- eller nitrilhandskar. En alkoholbaserad ört-tinktur är mycket potent och kan absorberas genom huden.
- Placera ett dubbelt lager ostduk över en mätkopp. Häll tinkturen genom ostduken. Pressa hårt för att få ut all alkohol. Spara örterna för en andra omgång; se tipset längst ner i denna artikel.
- Häll tillbaka tinkturen i masonburken.
- Placera ett kaffefilter över mätkoppen. Du kan fästa filtret med ett gummiband om du vill.
- Häll tinkturen genom kaffefiltret för att ta bort de sista bitarna av växtmaterial. Blandningen kommer att vara gulgrön (frysmetsoden) eller mörkbrun (rumstemperaturmetoden) och kan vara något grumlig.
- Flaska tinkturen med tratten. Förvara tinkturen på en sval, mörk plats.
Frysörter Tinktur
Det finns många olika recept för att göra ört-tinkturer. Vi gillar dock frysmetsoden eftersom den är snabb och ger ett konsekvent resultat utan de inneboende riskerna med att använda en värmekälla runt högprocentig alkohol. Frysmetsoden ger en utmärkt tinktur utan värme eftersom frysning av örterna gör att vattnet i örterna fryser, sväller och spränger igenom blomcellernas väggar, vilket frigör de gynnsamma föreningarna i alkoholen.
Check here : Latest Best Grinder.
Frysörter Tinktur Recept
- Dekarboxylera örterna med stegen ovan.
- Lägg alkoholen i masonburken och stäng locket. När du är klar med att dekarboxylera dina örter, frys även det. Frys alkoholen och örterna i upp till tre timmar innan du blandar dem.
- Tillsätt de frysta örterna i alkoholen. Stäng locket och skaka burken kraftigt i flera minuter.
- Skaka burken flera gånger dagligen under de kommande två dagarna.
- Sila och buteljera tinkturen med stegen ovan.
Örttinktur i rumstemperatur
Att göra en örttinktur i rumstemperatur tar lång tid. Vi gillar dock denna extraktionsmetod eftersom den drar ut varje sista bit av de nyttiga ämnena ur dina örter. Detta är det bästa sättet att få ut mest av gammalt eller annars lågkvalitativt material.
Recept på tinktur med örter i rumstemperatur
- Dekarboxylera örterna med stegen ovan.
- Blanda örterna och alkoholen i masonburken. Stäng locket och skaka burken kraftigt i flera minuter.
- Placera burken i en brun papperspåse för att blockera ljuset.
- Låt blandningen dra i upp till 60 dagar. Ta ut burken och skaka den med jämna mellanrum.
- Sila och buteljera tinkturen med stegen ovan.
Alkoholfri örttinktur
Om du vill att din ört-tinktur ska verka snabbt behöver du hålla den under tungan. Problemet är dock att vissa personer känner en obehaglig brännande känsla när de använder stark alkohol sublingualt. Det finns också personer som inte konsumerar alkohol i någon form. Om du inte kan använda en alkoholbaserad tinktur på grund av obehag eller för att du undviker alkohol är en alkoholfri tinktur det perfekta alternativet. Vissa har dock noterat att de tycker att tinkturer med vegetabiliskt glycerin är lite svagare än alkohol-tinkturer, så tänk på det när du doserar.
Vad du behöver
- Alla ovanstående saker utom alkohol
- 2 oz livsmedelssäker vegetabilisk glycerin
- Stretchigt silikonlock för masonburk
- Tvättlapp
- Slow cooker eller kastrull
Recept på tinktur med örter i vegetabilisk glycerin
- Dekarboxylera örterna med stegen ovan.
- Blanda örterna och vegetabilisk glycerin i masonburken.
- Täck masonburken med silikonlocket och skaka burken kraftigt i flera minuter. Du kan också använda ett masonburkslock, men ett silikonlock är ett bättre val. Om tryck byggs upp i burken under uppvärmning kommer silikonen att eliminera risken för att burken går sönder.
- Lägg en tvättlapp i slow cookern för att hålla burken borta från värmeelementet. Fyll slow cookern med vatten tills den är ungefär halvfull. Placera burken i vattenbadet.
- Sätt slow cookern på lägsta värmeinställning. Använd den för att värma ört-tinkturen med vegetabilisk glycerin hela dagen. Använd tång och värmetåliga handskar för att regelbundet ta ut och skaka burken.
- Låt blandningen svalna helt innan du silar och buteljerar den enligt stegen ovan.
Proffstips: Om du inte har en slow cooker kan du också värma din ört-tinktur med vegetabilisk glycerin i ett vattenbad på spisen i flera timmar. Kontrollera temperaturen regelbundet – den bör vara runt 190° F / 87° C. Stanna i närheten för att säkerställa att vattnet inte kokar bort.
Tips för att göra och använda ört-tinkturer
- Har du bråttom? Med frysmetoden kan en stark alkohol extrahera det mesta av THC från örter på bara en dag med regelbunden skakning. Även om en endags-tinktur inte blir lika stark som en tvådagars-tinktur, ger buteljering av tinkturen efter en dag dig något som du kan använda direkt. Efter att du har buteljerat din första tinktur, lägg tillbaka örterna i masonburken och täck dem med mer alkohol. Fortsätt skaka burken regelbundet och buteljera den andra ört-tinkturen när du är klar med den första. Den andra omgångens tinktur blir inte lika potent som den första, så du kan behöva använda den lite oftare för att uppnå önskat resultat. Att göra två tinkturer från samma startmaterial är dock ett bra sätt att säkerställa att du fångat alla de gynnsamma föreningarna i dina örter. Det är värt att prova en andra omgång oavsett vilken extraktionsmetod du använder. Om du inte får något från din andra omgångs tinktur vet du att din initiala extraktion var tillräckligt komplett så att du förmodligen inte behöver bry dig om en andra omgång i framtiden.
- Det är också möjligt att göra en uppvärmd alkoholbaserad ört-tinktur genom att placera en masonburk i ett vattenbad uppvärmt till 170 F / 76° C. Uppvärmning av vattenbadet till den temperaturen får alkoholen att bubbla och avdunsta. För att använda denna metod börjar du med 4 oz alkohol och stoppar uppvärmningen när hälften av alkoholen har kokat bort. Fördelen med att använda värme för att hjälpa örtutvinningen är att den färdiga tinkturen är redo att användas omedelbart. Vi diskuterar dock inte värmeutvinningsmetoden i denna artikel eftersom ångorna från 190 proof alkohol är extremt brandfarliga. Att använda högprocentig alkohol nära en värmekälla eller öppen låga är därför mycket farligt. Vi rekommenderar inte att du försöker det.
Vi rekommenderar att du börjar försiktigt när du använder ört-tinkturer tills du vet hur de påverkar din kropp. Du kan alltid ta mer tinktur om du inte får önskade effekter, men du bör vänta ungefär två timmar efter att ha tagit tinkturen för att utvärdera hur du mår.